HELENAVEEN

De boerderij die een oase van rust en ruimte biedt is gelegen tegen het grootste Peelgebied van Nederland met 900 ha moeras en bossen. Op twee kilometer afstand ligt in alle rust het dorpje Helenaveen. Dit dorpje ligt in de uiterste hoek van de gemeente Deurne op de grens van Brabant en Limburg. Hier kochten de gebroeders Griendt in 1853 600 ha hoogveen om turf af te graven voor de ovens van hun steenfabriek in Den Bosch. Het kanaal de Helenavaart en het dorp zijn vernoemd naar van Griendts vrouw 'Helena Panis'. 

De Helenavaart met de prachtige eikenlanen de zijkanalen liggen er na al die jaren nog in volle glorie bij. In het vergrijzende dorp, waar nog enkele fraaie gebouwen herinneren oproepen aan een drukke tijd, is de rust weer geheel wedergekeerd.

Dit geldt ook voor de Peel met zijn prachtige gebieden en haar talloze mysteries. U kunt een bezoek brengen aan de plaats waar een peelwerker op 23 juni 1910 de beroemde Gouden Helm vond. Verder zijn er talloze prachtige wandelroutes, met gevarieerde flora en fauna en oude schaapskooien. U kunt genieten van een vroege eenzaam zwevende blauwe kiekendief op zoek naar zijn ontbijt of de felrode ondergaande zon die deze prachtige omgeving lijkt te kussen.Helenaveen het GROENSTE Dorp van Nederland!

Mobirise

Op 7 oktober 2019 is Helenaveen uitgeroepen tot Groenste Dorp van Nederland tijdens de jaarlijkse wedstrijd van Entente Florale. De jury heeft de mate van samenwerking tussen gemeente, dorpsraad en inwoners heel zwaar mee laten wegen. In het juryrapport stond verder dat Helenaveen van een puur agrarische omgeving omgevormd is tot een toeristisch recreatief gebied. ‘Daarnaast heeft het dorp een prachtig straatbeeld met goed verzorgde tuinen. De gemeente heeft op een unieke wijze het voortouw genomen bij de deelname aan Entente Florale, maar de betrokkenheid van de inwoners van Helenaveen was indrukwekkend’, aldus het juryrapport. Helenaveen liet in de strijd Ameland, Borger, Lottum en Nieuw Vossemeer achter zich.

Helenaveen mag nu meedoen aan de volgende ronde: het groenste dorp van Europa.

Download hier de nieuwe toeristische folder over Helenaveen 


© Copyright 2021 Camping De Peelkant 
All Rights Reserved

Web page was started with Mobirise